Integritetspolicy om GDPR och Cookies

Fåglasång AB värnar om din personliga integritet när du använder dig av våra tjänster. Denna integritetspolicy förklarar hur vi behandlar och skyddar dina personuppgifter och cookies. Den uppdateras vid behov så var noga med att alltid kontrollera vad som gäller på vår hemsida. För våra köpvilkor hittar du här. Köpvilkor

Denna integritetspolicy gäller onlineförsäljning.  

GDPR
Vem är ansvarig för dina personuppgifter?

Fåglasång AB (org.nr. 556738-4895) är ansvarig för dina uppgifter.

Var lagras uppgifterna?

De uppgifter som samlas in om dig kommer att behandlas och lagras inom Europa. Vi kan komma att överföra uppgifter till tredje part i enlighet med vad vi skriver under ”Vem har tillgång till dina uppgifter” för att vi skall fullfölja våra skyldigheter gentemot dig. Vi lämnar däremot inte ut några uppgifter till tredje part om inte detta är ett krav som följer av en lagstadgad skyldighet.

Vilka personuppgifter används?

Vi samlar in och lagrar uppgifter som du själv lämnar till oss; namn, adress, personnummer, mobilnummer, e-post samt information om hur du vill bli kontaktad (via e-post och/eller sms/telefon). Vi samlar även in information kring dina köp, köpta varor, pris, datum, returer och eventuell kontakt med oss.

Till vad används uppgifterna?

Nedan är en lista över hur vi använder dina uppgifter, du kan även hitta mer information kring specifik hantering:

  • Personnumret används för att säkra din ålder och din identitet.
  • Behandling av dina beställningar och returer samt reklamationer.
  • Vid kontakt med dig gällande leveransbesked.
  • Vid sms-/e-postutskick när din beställning finns på utlämningsställe.
  • För att besvara dina frågor till kundtjänst via e-post/sms.
  • Hantering och administrering av garantier.
  • Hantering av tillgodokvitton.
  • Vid utskick av generell information och riktade budskap.
  • Information och inbjudan till event, tävlingar m.m.
  • Utskick av enkäter som ger dig möjlighet att påverka erbjudanden och tjänster.
  • För att testa och förbättra våra system samt tillhandahålla tjänster.
  • För att förhindra bedrägerier eller missbruk.

Hur länge sparar vi dina uppgifter?

Vi kommer inte att lagra dina uppgifter under längre tid än vad som är nödvändigt för att uppfylla våra skyldigheter mot dig eller så länge vi är skyldiga enligt lag att bevara dina uppgifter. Därefter kommer vi att radera våra uppgifter om dig. Lagringstiden för samtliga köp via vår e-handel lagras i enlighet med bokföringslagen.

Betalning

Betalning kan även ske via Stripe, Billmate, Swish eller Klarna och förskottsbetalning. För att läs om de olika betallösnings företagen kan du gå vidare på följande länkar.  Läs om Stripes policy Läs om Bilmates policLäs om Swish policy  Läs om Klarnas policy.

För mer information om Klarna Betaltjänst, använd följande kontaktuppgifter: telefon 08-120 120 10, info@klarna.se eller på Klarnas hemsida, klarna.se. Vid kontakt med Klarna använd kundnummer och personnummer.
Fakturorna skickas ut via e-post från vald betalningstjänst i samband med att ordern skickas från Fåglasång AB. Fakturan gäller som kvitto på din order och i paketet skickas följesedel. Det fungerar som köpbevis (kvitto) tillsammans betald faktura.

Analysverktyg

Fåglasång AB använder endast Google Analytics som analysverktyg och detta gör vi för att förbättra din upplevelse av vår hemsida. Läs mer om hur Google Analytics hanterar dina personuppgifter.

Vem har tillgång till dina uppgifter?

Dina uppgifter kommer inte att överföras eller säljas till tredje part i reklamsyfte. Däremot kan de komma att lämnas ut till tredje part om detta krävs för att tillhandahålla tjänster till dig. T.ex. till leverantörer för att hantera transport av dina beställda varor, analys av dina beställningar m.m. hos oss, samt för tryck, distribution av vår e-post samt sms. Vi hämtar och uppdaterar, automatiskt, dina adressuppgifter via godkänd leverantör av folkbokföringsuppgifter. Vi använder oss endast av din folkbokförda adress.

E-handel

När du handlar via vår e-handel och inte är medlem i vår kundklubb, så kommer vi att använda dina personuppgifter för att fullgöra våra skyldigheter till dig. Det innebär att vi kommer att använda ditt mobilnummer och din e-postadress för att kommunicera leveranstider m.m. Vill du inte få vidare kommunikation från oss kan du antingen avregistrera dig direkt i e-postmeddelandet eller kontakta vår kundtjänst info@faglasang.com.

Laglig grund: Fullgöra vår del i köpeavtalet samt berättigat intresse.

Vilka rättigheter har du?

Du kan när som helst, kostnadsfritt en gång per år begära ut information om vilka personuppgifter som finns lagrade hos oss och varifrån dessa uppgifter inhämtats. Begäran skall vara skriftlig och skickas in till vår kundtjänst, info@faglasang.com.
Du kan även höra av dig till oss om du anser att Fåglasång AB, har hanterat dina uppgifter på felaktigt sätt eller i strid med tillämplig lagstiftning eller om du vill rätta eller radera den information vi har om dig. Detta gör du till info@faglasang.com .

Rätten till radering

Vi kan komma att neka din begäran om radering ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart ta bort vissa uppgifter (t ex bokföringslagen). Det kan också hända att behandlingen är nödvändig för att vi skall kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk. Vi kommer dock att blockera dina uppgifter för radering tills vi kan radera den.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Fåglasång AB vidtar de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som krävs enligt lag för att se till att dina personuppgifter inte manipuleras, går förlorade eller förstörs av obehörig personal. Samtliga transaktioner som genomförs på vår hemsida krypteras med SSL (Secure Socket Layer).

Cookies

En cookie är data som skickas från våra webbplatser och lagras lokalt i din webbläsare medan du besöker våra hemsidor. När du besöker samma sidor igen så kan data som är sparad i cookien hämtas upp och notifiera webbplatsen om dina tidigare aktiviteter.

Vi använder cookies för att underlätta analyser av trafik på våra hemsidor och skapa en bättre användarupplevelse, det kan t.ex. innebära att vi sparar information om tidigare besök på våra hemsidor samt vilka sidor som har besökts.

När du besöker vår sida www.faglasang.com kommer du att få välja om du samtycker till användningen av cookies. Genom att godkänna användningen av cookies på vår hemsida, så godkänner du att vi samlar information om dina besök. Om du inte godkänner att vi använder cookies på det här sättet bör du ändra din webbläsares inställningar till att inte acceptera cookies. Du kan även när som helst välja att ta bort cookie-filer som har placerats hos dig. Läs mer under hjälpavsnittet som rör cookies i din webbläsare. Notera att om du inte godkänner cookies, så har du inte längre möjlighet att handla i vår webbshop.

Obligatoriska-/Funktionscookies

Denna typ av cookies är obligatoriska. Webbsidor och deras funktioner kräver dem för att fungera som avsett. Utan dessa cookies kan du inte handla via vår e-handel. Dessa cookies hjälper till att förbättra webbsidornas användarvänlighet och prestanda samt möjliggör olika funktioner.

Cookies från tredje part

Denna typ av cookies kommer från tredje part, t.ex. sociala nätverk. De används i första hand för att integrera innehåll från sociala medier, t.ex. Social Plugins eller för analyser (t.ex. Google Analytics).

Länkar till andra sidor har ni det?

På vår hemsida kan det förekomma länkar till externa hemsidor. Dessa omfattas inte av denna policy. Fåglasång AB tar inget ansvar för dessa hemsidors integritetspolicy. Dessa länkar är endast avsedda att underlätta för dig. Fåglasång AB tar inte ansvarar för något innehåll som finns på eller tillhandahålls via sådana tredje parters webbplatser. Vi granskar, kontrollerar eller övervakar inte materialet på tredje parters webbplatser och vi garanterar inget beträffande innehåll, korrekthet eller legitimitet hos material på sådana tredje parters webbplatser. Om du använder tredje parters länkade webbplatser från den här webbplatsen gör du det på egen risk. Din användning av tredje parters webbplatser omfattas av användarvillkoren för respektive webbplats, inbegripet respektive webbplats sekretesspolicy.

Sociala medier

Fåglasång AB tar inte ansvara för Facebooks och Instagrams hantering av personuppgifter utan Fåglasång AB hänvisar till respektive kontos integritetspolicy.

Kontakt

Har du frågor om hur vi hanterar dina personuppgifter, vill rätta, radera eller om du vill portera dina uppgifter kontaktar du info@faglasang.com.  När det gäller hantering av personuppgifter kan du även tala med Datainspektionen, datainspektionen.se, som är tillsynsmyndighet för denna hantering.

Fåglasång AB 556738-4895

Levalundavägen 19

372 95 Johannishus

0457-36040

 

Ändringar i integritetspolicyn

Denna policy kan komma att uppdateras. Den senaste uppdaterade versionen av integritetspolicyn hittar du alltid på denna sida.

Senast uppdaterad 2018-10-09.